Select Page

Krepitev psihofizične odpornosti na stres

Vizija holističnega pristopa v krepitvi psihofizičnega ravnovesja v stresnih situacijah je zajeta v diagnostiki in vadbi Zlate pentlje, ki omogoča:

 • dvig delovne učinkovitosti v stresnih situacijah;
 • dvig kakovosti odločitev in “vitkost” mišljenja v stresnih situacijah;
 • dvig čuječnosti, samozavedanja in samodiscipline.

Ključni cilj holističnega pristopa je uravnoteženost in obvladovanje stresnih situacij.

  Diagnostika mišljenja pod pritiskom

  Če nam misel “lepo” teče od same ideje do končne realizacije, potem je proces delovanja “vitek”. To pomeni, da smo učinkoviti pri reševanju nalog. Ko smo v stresu v možganih za določen čas “ugasne” moč volje, zato je v tistih trenutkih za ohranjanje vrhunske učinkovitosti reševanja nalog pomembno (avtomatizirano) kakovostno ukrepanje. 

  Z vadbo Zlate pentlje dvignemo zmogljivost delati visoko učinkovito tudi v trenutkih, ko smo v stresu. S pomočjo naše AHRV meritve (Advanced Heart Rate Variability – napredna analiza spreminjanja srčnega ritma) redno preverjamo vpliv vadbe Zlate pentlje na učinkovitost in delovanja pod pritiskom.

   Vadba Zlata pentlja

   • Vadba Zlata pentlja poteka med hojo ali tekom. Ko hodimo ali tečemo, sočasno izvajamo vpoglede vase, ubrano, hitro in prožno procesiramo informacije, (natančno, drobno) popravljamo način obdelave podatkov v možganih (svoje misli, koncentracijo, odločitve).

   • Z vadbo si dvignemo učinkovitost usmerjanja pozornosti, presojanja in mišljenja ter se zaradi tega posledično uspešneje (nepotratno, pretočno, prožno) spoprijemamo z zahtevami (obremenitvami) življenja.

   • Vadba ustvari veščino in navado (filigranske) samoregulacije delovanja (procesa mišljenja) v stresnih situacijah. S tem dosežemo večjo sposobnost soočanja z obremenitvami in manjšo porabo energije za enako (ali večjo) kakovost in količino opravljenega dela.

    

   • Delovne naloge se naučimo izvajati z mnogo manj psihofizične napetosti in zato ob koncu delovnega dne ali ob vikendih ne potrebujemo lajšanja posledic stresa.

   Pot do učinkovitega obvladovanja stresnih situacij je enostavna…

   w

   Stopite v kontakt z nami

   Rezervirajte termin

   Preko elektronske pošte se dogovorimo za kratek spoznavni pogovor.

   Prvi korak na poti k cilju

   Na podlagi vaših želja se dogovorimo za ustrezen program, s katerim lahko začnete takoj!

   KONTAKT

   Pošljite nam vprašanje ali se naročite na kratek neobvezujoč spoznavni pogovor: 

   3 + 2 =

   +386 40 171 040

   hello@holimax.si